In welke maten en vormen zijn infraroodpanelen verkrijgbaar?

zijn infraroodpanelen verkrijgbaar

Infraroodpanelen zijn aan de muur gemonteerde verwarmingstoestellen die infrarode golven uitzenden, net als de warmte van zonlicht. Deze stralen worden geabsorbeerd door voorwerpen in uw kamer en opnieuw uitgezonden, waardoor ze direct en indirect worden verwarmd – op dezelfde manier waarop de zon u op een winterdag verwarmt, ondanks de kou van de lucht. Ze doen dit zonder de ruimte om hen heen te verwarmen, waardoor u energie kunt besparen door uw huis efficiënter te gebruiken.

Dit komt omdat de warmte die ze afgeven van het paneel naar je meubels, muren en vloeren straalt, in plaats van door de lucht te bewegen (convectie), zoals bij radiatoren die veel energie moeten gebruiken om dezelfde massa warme lucht meerdere keren op te warmen. voordat het je kan bereiken. Hierdoor kunnen ze zoveel kosteneffectiever zijn dan traditionele verwarmingssystemen, vooral als je goede isolatie hebt, omdat ze zeer efficiënt werken in een goed geïsoleerd pand.

infrarood paneel

Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en maten, passend bij de ruimte die u wilt verwarmen, en ook in een reeks kleuren en stijlen, zodat ze net zo onopvallend of opvallend zijn als u wilt. Als u bijvoorbeeld wilt dat ze opgaan in uw interieur en bij bestaande meubels passen, dan zijn er effen witte Prestyl-panelen die u gemakkelijk achter gordijnen of draperieën kunt verbergen. Of, als u op zoek bent naar iets meer statement, dan zijn Herschel fotopanelen verkrijgbaar in verschillende maten met gepersonaliseerde foto’s naar keuze om uw woonruimte een persoonlijker tintje te geven.

In welke maten en vormen zijn infraroodpanelen verkrijgbaar?

Bij het kiezen van uw infraroodpaneel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste maat voor uw behoeften krijgt – en daarom is onze handige kamercalculator zo handig. Vul eenvoudig de afmetingen van uw kamer in en het gewenste wattage, en de calculator laat u weten hoeveel panelen u nodig heeft.

Om er zeker van te zijn dat het door u gekozen paneel de beste maat heeft voor uw ruimte, raden wij u aan eventuele obstakels in de kamer te beoordelen en hun posities te noteren. Dit zal u helpen uw verwarmingselementen zo te positioneren dat de warmteverdeling wordt gemaximaliseerd.

Door de tijd te nemen om uw ruimte en meubilair zorgvuldig te overwegen, en door volledig te begrijpen hoe infraroodverwarming werkt, kunt u het juiste formaat paneel voor uw huis kiezen. We raden u ook aan een kwaliteitsmerk te zoeken, zodat u zeker weet dat u infraroodpanelen met de beste waarde voor uw geld koopt. Goedkopere panelen hebben een grotere kans op een korte levensduur en presteren mogelijk niet zoals verwacht, dus doe goed onderzoek voordat u koopt!

Net als bij andere verwarmingsoplossingen kunnen infraroodpanelen, afhankelijk van uw voorkeur, in plafonds en wanden worden geïnstalleerd. Ze worden vaak aan het plafond gemonteerd, omdat ze een discrete optie bieden die niets afdoet aan uw interieur. U kunt ze desgewenst ook aan de muur bevestigen.

Voor commerciële toepassingen zijn er ook op maat gemaakte opties die perfect zijn voor industriële ruimtes of magazijnen waar de ruimte schaars is. Deze zijn aanpasbaar aan uw specifieke ruimte en kunnen worden uitgerust met een aantal geavanceerde functies, zoals regelbare thermostaten, afstandsbedieningen en smart home-compatibiliteit.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *